Az Árral Szemben a Jövőért Alapítvány várja az ön megtisztelő 1%-át!
Árral szemben a Jövőért Alapítvány adószáma:
18757790-1-13
Infoblokk
Árral Szemben a Jövőért – Dunaszerdahelyen is

Árral Szemben a Jövőért – Dunaszerdahelyen is

Második alkalommal érkezett Dunaszerdahelyre Márk Tibor, az Árral Szemben a Jövőért Alapítvány elindítója és arca a dunaszerdahelyi Hit Polgári Társulás meghívására.

 

 

Fotók: Hit Polgári Társulás

A városban működő közösség a hagyományos értékek képviseletét felvállalva drogprevenciós előadás-sorozatot szervezett a fiatalok számára. Ez a korosztály az, amely a különböző függőségek kialakulásában a legkiszolgáltatottabb és a leginkább befolyásolható. Hiszen a serdülők leginkább társaik véleményét tartják mérvadónak, és mivel nem akarnak kilógni, a sorból, sodródnak az árral...

Cigarettázás, drogfogyasztás, internet- és egyéb függőségekben nagyon sok fiatal érintett. Az első fontos lépés a felismerés, majd a szembenézés a problémával.

Az árral szemben alapítvány egy hiteles és minden szempontból egyedülálló drogprevenciós programmal igyekszik a fiatalokat lebeszélni a különböző drogok kipróbálásáról, esetleg meggyőzni őket a leszokásról.

Márk Tibor, a program megálmodója, maga is érintettként, őszintén tárja fel élete legnehezebb időszakát a fiatalság előtt, saját életén keresztül bemutatva a függőségek csapdáit, a kiútkeresés nehézségeit.

Tibor 16 évig volt drog, alkohol és más függőségek rabja. 12 évesen elszökött otthonról, és élete elindult a lejtőn. 20 éves korára már megjárta a börtönt, heroinfüggőként az öngyilkosságot is megpróbálta. A „minden mindegy“ életérzést a sikertelen leszokási kísérletei csak megerősítették. Egész életében, ahogy ő fogalmazz, a belsőjében lévő rumlit próbálta csillapítani. Önerőből képtelen volt bármit is csinálni, így nem tudta megfékezni a züllést. A változást Istenben való személyes hitre jutása eredményezte. Számára a bibliai tékozló fiú története valósággá vált, amikor az addig kilenc éve nem látott apjával kibékült. Helyreállt az élete, olyan módon, amiről korábban nem is álmodott. Míg korábban a hűség nem jelentett számára semmit, ma felesége van, három gyerek édesapja. Önálló vállalkozást vezet, szabadidejében pedig az árral szemben megy, utat mutat.

Tibor kiemeli a kommunikáció fontosságát, a gyerekeket arra ösztönzi, hogy őszinték legyenek a szüleikkel, valamint tanáraik felé is jobban nyissanak.

Az alapítvány célja szembe menni a világ szennyével, és kiállni a bibliai értékek mellett. Személyes példája megindítja a fiatalokat és a tanárokat egyaránt. Az ő története mutatja, hogy Jézus cselekedni tud az emberek életében. Felhívja a fiatalok figyelmét a közösségi háló bomlasztó hatására, a pornófüggőségre, a kommunikáció hiányára a családban, a kapcsolatfüggőségre. Egy hiteles tükröt mutat, hogy a döntések hogyan befolyásolják az életünket. Ösztönöz az árral való szembenállásra, s mindez nem párosul a hasonló előadások szomorkás, melankolikus hangulatával. Ő nem keresi a kiutat, ő már megtalálta. Előadásait az életigenlés, fesztelen hangulat, az interaktivitás jellemzi. Nem lehet zavarba hozni semmilyen kérdéssel. Így volt ez tavaly ősszel, amikor hatszáz diák előtt mesélte el múltját, és az elmúlt két napban is két-két iskolában, Somorján és Dunaszerdahelyen. Az keddi és szerdai interaktív előadását több mint négyszáz fiatal hallgatta végig. Az előadás után délutánonként lehetőség nyílt a Tiborral való találkozásra, személyesebb légkörben kérdéseket feltenni neki, és közelebbről megismerni őt.

Az alapítvány Szlovákiában is elindult, ahol lelkesen fogadták a fiatalok. Az Árral Szemben a Jövőért Szlovákia Facebook-oldalán az elmúlt két nap eseményei megtekinthetőek az érdeklődők számára.

„Szembe menni a szennyel egy nehéz, embert próbáló feladat, mégis tenni kell. Több Tiborra és hasonló elszánt emberre van szükség. Mert minden ember értéket képvisel, és a világ csak annyival lesz jobb, amennyit hozzáteszünk” – olvasható a dunaszerdahelyi Hit Polgári Társulás közleményében.

(Tóth Dániel, Szabó Tamara)

A teljes cikk itt olvasható: http://parameter.sk/arral-szemben-jovoert-dunaszerdahelyen

Kövess minket Facebookon:

Támogatások

Közösségi oldalaink:

Alapítványunk számlaszáma:

Árral Szemben a Jövőért:
OTP Bank: 1171800021128321
IBAN HU07 1171 8000 2112 8321 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPVHUHB

Árral szemben a Jövőért Alapítvány adószáma: 18757790-1-13

© Árral szemben a jövőért alapítvány 2016 - 2024